Vad hände med mitt liv egentligen???

Ikväll hade vi ”par-middag” och det hör ju inte till en ovanlighet  hos Osmans 🙂 Jag tycker även att en mindre middag blir trevligare och mysigare, och mer kvalitet i samtalen. Innehållet på en par-middag beror oftast på vem man äter med. Om man gör middag för ett par som INTE har barn så brukar tempot vara lite högre, stressnivån lite lägre och energin under kvällen en aningen högre där med. Inget konstigt alls med andra ord…

Om jag hade vetat hur våra middagar och tillställningar skulle se ut för 5 år sedan skulle jag garvat ihjäl mig! Om jag kunde se 5 år i framtiden från idag skulle jag nog låta bli…för att inte bli chockad eller kanske längta dit? För vem vet hur det kommer se ut om 5 år?!

Kvällens tema under middagen, efter att båda bebisarna somnat (ääääntligen kl 19.00) var att summera hur vi lever. Båda paren i 30 års åldern, 1 barn, bostadsrätt och familjen Bodin får mer vuxenpåäng eftersom dom nuförtiden bor i radhus med egen gräsmatta! Sen att dem även bor i Nacka, Saltsjöbaden, kör en kombi och prioriterar städ-dag med föreningen istället för Nayomis 1 års dag gör dom extra vuxna och ansvarsfulla. Hehe, inget illa menat, men svennebanaaaan!!!

Så vad gör en helt vanlig barnfamilj som oss på en helt vanlig helg?

1. Går upp mellan 06-07 på morgonen för att börja dagen med bebis lekar och här finns INGEN snooze knapp!

2. Helgen är förmodligen redan inplanerad sen förra helgen. Alltså ingår tvätt-tid, städning, storhandling, middag borta eller på hemmaplan, eventuella dop, barnkalas och/eller sandlådan, parken eller till o med ett besök på Skansen.

3. Rutiner, tålamod och blöjbyten diskuteras och delegeras ut till varandra.

4. När middagen har ätits och kanske ett par glas vin druckits så är klockan mellan 20-21, då undrar man hur man för ett par år sen orkade gå ut och festa och komma hem på morgonen. Med lite förundran och ibland lite bitterhet intar man soffan och väntar på att ens partner tar initiativet till att sova, innan ”klockan” ringer på morgonen.

5. Mys, kel och kramar ibland. Sex har man knappt när man är småbarnsföräldrer, speciellt om bebisen sover mellan och man vet att en fot och armbåge är beröringen man får under natten. Från bebisen alltså…

Ja, det behöver inte betyda att livet blir jobbigt eller trist när man har barn. Det är vad man gör det till, och barn är det absolut mest fantastiska vi har just nu!!! Jag skulle aldrig byta Stureplan till kl 05 eller alla flashiga shoppingrundor till att ha det jag har idag. En familj som lever för mig och en familj som jag lever för. Dygnet runt. All kärlek jag får går inte att mäta med något annat!

Familjen Bodin har gödsling på schemat, lägga gräsmatta och plantera grönt på deras lilla gård. Familjen Osmans har tvättstuga, kalasplanering och Djurgården/Skansen på schemat. Same same but different 🙂

Underbart och slitsamt, mysigt och jobbigt ibland, men som jag sa: Helt fantastiskt 🙂

Skål på er alla som snart ska ge er ut på djupt hav där ingen vet hur höga vågorna är när underverket väl kommer!

Kram från morsan, frugan och väninnan!

Tack familjen Bodin för en rolig och händelserik kväll!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *