snacka om kontraster!

Just nu lever jag i ett sk. paradis…Thailand…allt som man förväntar sig av ett five star semester finns här…MEN…

Ikväll när vi satt och åt middag så fick jag en twisted känsla. Här sitter jag på en beach, hör vågorna, ser stjärnorna och blir serverad allt det jag vill ha. Bredvid mig ligger min dotter i sin fina Juicy vagn och sussar, och när hon vaknar så vet hon att hon har mat och kärlek och föräldrar som ger allt hon vill ha. Mittemot mig har jag min fantastiska man, och jag vet att han skulle ge sitt liv framför våra, ovillkorligt. Jag är omringad av så mycket fint som många andra aldrig kommer att få.

Sen tänkte jag: Shit vad sjukt. Jag har ett liv som många andra skulle vilja ha. Ändå vill jag ha mer. Mer av vad? En till gucci väska? Mer pengar? Ett större hus? Ooh dom nya skorna jag såg idag! Eller komma i en klänning som hängt i min garderob alldeles för länge? Listan är hur lång som helst och ju mer jag tänker på min vilja-ha-lista desto mer inser jag kontrasterna i mitt liv.

Stureplan unts unts, märkes skor, väska, lösfransar, putläppar, amex hit och dit och så ska man vara såååå cool. Sen kollar jag på Cribs och tänker oooh sånt hus vill jag åxå ha…Sen läser jag om en kändis och tänker oooh så vill jag åxå ha det. Nästa helg är jag i ett land med små barn som tigger pengar, jag ser folk utan armar och ben som tigger, prostituerade och utslagna, fattiga och handikappade, och så vägrade jag ge 10 spänn för en ful nyckelring som en 5 åring ville sälja för att få mat. Inte för tian, utan bara för att jag inte vågade öppna ögonen för en annan sida i mitt lilla paradis jag lever i just nu…Jag gör som många andra: BLUNDAR.

Mitt liv är verkligen helt fantastiskt! Instämmer mycket med det du skrev Marie, deep talk på hög nivå 🙂

Jag har många gånger frågat Gud vad sysftet med mitt liv är egentligen. Varför föddes jag, var jag den snabbaste sperman? Varför med föräldrar som älskar mig, kunde ju ha blivit övergiven? Varför just i Sverige, kunde ha fötts till en krympling i en slumstad i Indien…osv osv…Varför blev jag den lyckligt lottade?

Jag måste hitta mitt syfte i mitt liv. Jag har fått så mycket gott. Jag är frisk, ser bra ut, är välbärgad och har det enkelt för mig. Kärlek, mat, tak över huvudet, prylar, socialt nätverk, vänner, familj, helt ok IQ tror jag och även denna lista är väldigt väldigt lååååång!

Ibland önskar jag att Gud hade en Iphone, lite skämtsamt men sant. Skicka en vibe om vad jag bör göra mer av, till vem, när och hur? Jag vill börja tänka till. Ska jag lägga pengar på den nya Jimmy Shoo väskan för att jag kan, eller ska jag ta en av dom hundra i min garderob som jag redan har och ge bort pengar till någon behövande? Vart går min girighets gräns?

Den borde inte finnas. Jag har fått en chans att ge med mig. Frågan är bara: Hur mycket vill jag ge? Om jag gissar rätt så är jag inte ensam om att känna såhär?

Jag har det underbart här i Koh Chang! Vädret är super, maten är super duper och semester med familjen är dunder super duper! Jag måste dock sova nu och komma ikapp tiden. Var ju meningen att blogga om just semestern men tankarna flög iväg….Så mer om min smester får ni läsa om imorgon!

Sov gott!

Kram Yaz

(SÅ J*VLA DÅLIG UPPKOPPLING SÅ INGA BILDER IDAG 🙁 SORRY)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *