Min Lillasyster på 16år röker!

Vad är min plikt som snart30 och storasyster?

Jag har precis fått reda på att lillasystern som är 16år röker? Alla fingrar pekar ju på mig, jag är äldst, har själv rökt och varit trotsig och det gamla ordspråket: Det är lätt att vara efterklok…

Ska jag slå henne? Skicka henne på ett ”sluta röka läger”? Skita i henne, men då gör jag ju som alla andra lata syskon eller föräldrar och bara skiter i saker istället för att ta tag i det NU innan det är för sent! Ska jag prata med henne och starta ett bråk? Fan hon är knappa 16år fyllda! Jag vet ju själv hur jag va som 16, helt omöjlig! Men då fanns inte pappa i mitt liv, mamma fick handskas själv med 4 barn och en hund. Hon va ju påväg att få en stroke pga MIG. Hade hon inte funnits i livet nu så hade jag varit orsaken. På riktigt altså! Det var ett hårstrå ifrån…Men min syrra har fan ingen ursäkt! Hon får allt hon vill, familjen har det bättre ställt nu än någonsin!

Jag tänkte på det alltså när jag var 13 så jobbade jag redan, lite på fritis i cafét, barnvakt, hundvakt och pantade burkar. Jag har aldrig fått mitt barnbidrag tills jag fyllde 18! Dom pengarna gick till att leva i familjen. Mina föräldrar var så fattiga när jag va liten, tror jag va runt 3-4 år så kunde min mamma inte köpa ostbågar till mig eftersom hon var tvungen att köpa CIGG och då hade hon inte pangar kvar! Mamma köpte inte balsam för hon bara hade råd med schampoo…Altså livet nu är ju helt annat…och dessvärre så fattar inte alla det. Nu går mina syskon och får en 20 lapp eller 100 spänn för att kunna spendera. På cigg???

Ooooh jag känner bara baaah! När mitt liv börjar kännas lättare och allt trasigt börjar läka, så kommer det fram att en till i circus familjen valt att vara en jävla rökar looser. Det finns så mycket annat att göra för pengarna än att röka upp dom. Eller supa upp dom. What a fuck shall I doo? Orkar jag bry mig? Borde jag bry mig? Är jag skyldig mina trötta föräldrar att bry mig?

Jag sover på saken.

Jävla snorunge alltså…

Slår vad om att hon gör det för att bli bekräftad. Som alla andra.

Ja sen till ngt helt annat!

Imorgon har jag träff med bolaget X för ett sista möte. Idag har jag och min man varit hos en familje jurist för rådgivning som vi fick gå på kostnadsfritt på Swedbank. Bra grej att göra. Vi fokuserade på att ta reda på testamente och arvsfrågor. Som tack för att ge lite leads på våra vänner så fick vi 1000kr i present-check på Sova butiken 🙂

Och 2 biobiljetter 🙂

Efteråt shoppade vi loss i Babybutiken bredvid, det var hennes 10 månaders presenter! (Allt om min bebis och all shopping kan du läsa om på www.mamayaz.blogg.se)

Ikväll våldgästades vi av Norberto och hans nya flickvän Anna. Han är…speciell, och hur soft som helst att umgås med! Hon var jätte trevlig, dock lite yngre än mig och fyller 30 typ 1 månad senare, så jag sa att jag måste vara lite klockare då, hehe! Som VANLIGT så hade Amad lagat en fantastisk god middag. Och jag bidrog med att lägga kyklingen i ugnen.

Sen började min prinsessa KRYPA idag 🙂 Nu får hundskålen inte vara ifred längre…

 

 

 Min man i full fart efter Nayomi på Swedbanks kontor…

Ge mig gärna tips o råd på vad ni hade gjort!!!

Gonatt på er alla…

Yaz

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *